Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 1 - Kaźmierczak Magdalena

Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 1

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kaźmierczak Magdalena

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375443608
EAN: 9788375443608
Format: 235 x 165 x 15
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
37.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ?cukiernik? w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.

Materiał pozwala uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę dotyczącą:
? znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka;
? procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania;
? opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich;
? organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP;
? normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej;
? charakterystyki surowców cukierniczych;
? charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich.

W książce uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.

Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu ?cukiernik?.

Książka "Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 1"
Kaźmierczak Magdalena