Tajniki czekolady - Tilling Mark

Tajniki czekolady

4.00 Oceń książkę!

Autor: Tilling Mark

Wydawnictwo: Promise
ISBN: 9788375413328
EAN: 9788375413328
Format: 270 x 213 x 14
Oprawa: Twarda
Stron: ...
Data wydania: 2019
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
72.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje - od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady. Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle łatwych, że każdy z łatwością zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni. To już czwarta książka Marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School.

"Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady"
Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego

Książka "Tajniki czekolady"
Tilling Mark