Sztuka usługiwania - Janasik Aldona, Zarczuk Dorota

Sztuka usługiwania

4.00 Oceń książkę!

Autor: Janasik Aldona, Zarczuk Dorota

Wydawnictwo: CeDeWu
ISBN: 9788375564600
EAN: 9788375564600
Format: 210 x 165 x 13
Oprawa: Miękka
Stron: 234
Data wydania: 2013
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
42.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Pierwsza książka wydana w języku polskim, poświęcona sztuce nowoczesnej obsługi kelnerskiej.

Skupia się na tym, co w zawodzie kelnera jest najważniejsze - na umiejętnościach interpersonalnych, prezentacyjnych, komunikacyjnych i sprzedażowych, niezbędnych do tego, by odnieść sukces w zawodzie kelnera.

Książka kładzie nacisk na praktykę. Jest napisana językiem bezpośrednim, wzbogacona przykładami, anegdotami, ćwiczeniami do wykonania "na żywo" oraz wywiadami z doświadczonymi przedstawicielami branży restauracyjnej.

- Co odróżnia kelnera przeciętnego od kelnera wybitnego - cechy, postawy, umiejętności
- Kelner jako gospodarz i doradca ds. potraw
- Skuteczne narzędzia sprzedaży kelnerskiej
- Scenariusz profesjonalnej obsługi klienta
- Typologie klientów i zasady ich obsługi
- Jak radzić sobie z trudnymi klientami i w trudnych sytuacjach
- Wskazówki dla menedżerów sali
- Praktyczne ćwiczenia i scenki do oceny
- Opinie profesjonalistów branży restauracyjnej

Książka "Sztuka usługiwania"
Janasik Aldona, Zarczuk Dorota