Sushi i sashimi - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda

Sushi i sashimi

4.00 Oceń książkę!

Autor: Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda

Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377736302
EAN: 9788377736302
Format: 235 x 220 x 6
Oprawa: Miękka
Stron: 96
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
23.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.

W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.

Książka "Sushi i sashimi"
Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda