Sushi i sashimi - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda

Sushi i sashimi

4.00 Oceń książkę!

Autor: Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda

Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788372437853
EAN: 9788372437853
Format: 238 x 222 x 9
Oprawa: Miękka
Stron: 90
Data wydania: 2010
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
30.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.
W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi ? saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału.
W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi ? od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.

Książka "Sushi i sashimi"
Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda