Smaki Toskanii - Seghi Aleksandra

Smaki Toskanii

4.00 Oceń książkę!

Autor: Seghi Aleksandra

Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788376702308
EAN: 9788376702308
Format: 210 x 150 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: 160
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
15.97
książka
19.90zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko: zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury?
Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię.
Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i przechodzą z pokolenia na pokolenie.
W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.

?Smaki Toskanii? to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.
Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez
autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie
się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw ? zwłaszcza w dobrym towarzystwie -
przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.

?[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole?
- Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.

Książka "Smaki Toskanii"
Seghi Aleksandra