Słodki sposób na alergię - Kalemba-Drożdż Małgorzata

Słodki sposób na alergię

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kalemba-Drożdż Małgorzata

Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788376425061
EAN: 9788376425061
Format: 244 x 167 x 23
Oprawa: Twarda
Stron: 288
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
11.97
książka
35.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jestem mamą alergika. Wychowanie dziecka uczulonego na wiele pokarmów wymaga ograniczeń i restrykcyjnej diety. A przecież trudno wyobrazić sobie malucha, który nie miałby ochoty sięgnąć po ciastko z kremem...
Oryginalne przepisy na desery bez mleka czy jajek to źródło inspiracji dla rodziców - życie z alergią, choć niełatwe, może być słodkie. Z przyjemnością skorzystam z wielu pomysłów, jakie daje ta książka. Polecam gorąco! /Halina Mlynkova/
Ta książka nie jest kolejną pozycją z serii: modne diety. Alergia to choroba cywilizacyjna, a jadłospis wykluczający mleko, jajka czy gluten to często konieczność, nie kaprys. Autorka proponuje łatwe przepisy na pyszne dania, dodając do tego sporą dawkę wiedzy, która pomoże zrozumieć, na czym polega problem i jak sobie z nim radzić. Prosto, skutecznie i smacznie. /Renata Ciemięga, redaktor magazynów "Dobre Rady" i "Samo Zdrowie"/
Przejrzyste podejście do tematu uczuleń pokarmowych. Autorka zgrabnie łączy teorię z praktyką, czyli kuszącymi i słodkimi przepisami. Lektura obowiązkowa dla rodziców małych alergików! /dr n. med. Beata Adamczyk, specjalista alergolog/
***
Jak w prosty sposób przygotować słodkości bez mleka, jajek czy glutenu?
Małgorzata Kalemba-Drożdż rzuca wyzwanie alergiom pokarmowym. Jest mamą dwójki dzieci. Pech chciał, że oboje mają alergię na mleko i jajka. Ze względu na ograniczenia dietetyczne musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię.
W książce znajdziesz 161 oryginalnych przepisów na domowe wypieki,
koktajle i desery.
Upiecz swojemu dziecku pyszne muffinki świętojańskie, szarlotkę bez ciasta
i miodownik z kremem z kaszy jaglanej.
Wypróbuj przepis na chlebek bananowy albo batoniki zbożowe.
Dowiedz się, jak przyrządzić lody rabarbarowo-truskawkowe
i ciasteczka chałwowe.
Zainspiruj się! Wiele składników możesz zamienić w zależności od indywidualnych upodobań i ograniczeń diety.
Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia
i książki Pyszne chwasty. Doktor biochemii, prowadzi badania naukowe, wykłada racjonalne żywienie.

Książka "Słodki sposób na alergię"
Kalemba-Drożdż Małgorzata