Sery w Europie - Bomertówna Beata L.

Sery w Europie

4.00 Oceń książkę!

Autor: Bomertówna Beata L.

Wydawnictwo: Książka i Wiedza
ISBN: 8305134091
EAN: 9788305134095
Format: 240 x 170 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: ...
Data wydania: 2005
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
33.00
książka
36.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Ta książka pozwala zapoznać się z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótką historię każdego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygląd, zapach, smak, a także szczegółowe informacje dotyczące kształtu, wymiarów, wagi i opakowania, którymi wyróżnia się w sprzedaży każdy ser. Zapoznaje nas także z systemem AOC (Appelation d'Origine Controlee), stworzonym przez Francuzów, a rozpowszechnionym i w innych krajach Europy. Przepisy tego systemu gwarantują wysoką, stałą jakość najdoskonalszych europejskich serów. Specjalny dział jest poświęcony polskiemu serowarstwu.

Książka "Sery w Europie"
Bomertówna Beata L.