Sery. Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco,desery - Hanna Szymanderska

Sery. Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco,desery

4.00 Oceń książkę!

Autor: Hanna Szymanderska

Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
ISBN: 8374046333
EAN:
Format: 150 x 210
Oprawa: twarda
Stron: 240
Data wydania: 2006-12-14
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
15.99
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
PRZEPISY NA SAŁATKI, PRZEKĄSKI, SOSY, DANIA NA GORĄCO I DESERY Sery to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej stało się to ponad 10 000 lat temu, kiedy to udomowiono w Mezopotamii kozy i owce. Dzisiaj przegryzając ulubiony ser smakowitymi winogronami i popijając lampką wina z wdzięcznością myślimy o przodkach. Ser króluje w kuchni pod różnymi postaciami. W książce znajduje się ponad 300 przepisów na dania z serem jako głównym składnikiem, dodatkiem lub deserem. W każdej postaci jest niezwykły, pełen aromatu i smaku. Podane przepisy pochodzą z różnych stron świata i pokazują, jak bardzo jesteśmy w kuchni pomysłowi.

Książka "Sery. Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco,desery"
Hanna Szymanderska