Sałatki polskie + Gotowanie na parze -

Sałatki polskie + Gotowanie na parze

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Troy
ISBN: 9788363559632
EAN: 9788363559632
Format: 0
Oprawa: twarda
Stron: ...
Data wydania: 2012-11-06
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
26.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Sałatki polskieWe współczesnej kuchni nie sposób pominąć obecności sałatek przy każdym niemal posiłku. Bywają podawane jako dodatek do obiadów, przekąski, desery lub nawet jako dania główne – są łatwe i szybkie w przygotowaniu, pozwalają kucharzowi na nieograniczoną inwencję, ale przede wszystkim mają dużo witamin, i niewiele tłuszczu. Niniejsza książka kucharska zawiera przepisy ułożone według podstawowego składnika. Czytelnik znajdzie tu ciekawe propozycje przygotowania sałatek z z sera twarogowego, z grzybów, z ziemniaków, z ryb, z mięs, a także z owoców.Gotowanie na parzeGotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metoda przyrządzania posiłków. W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości. Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla większości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.

Książka "Sałatki polskie + Gotowanie na parze"