Ryby i owoce morza - Bangert Elisabeth

Ryby i owoce morza

4.00 Oceń książkę!

Autor: Bangert Elisabeth

Wydawnictwo: KDC Klub dla Ciebie
ISBN: 9788374049375
EAN: 9788374049375
Format: 220 x 164 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: ...
Data wydania: 2008
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
25.00
książka
26.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
"60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare!
Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj!
Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne akcesoria kuchenne: noże, skrobaki, garnki i patelnie. Zastanawiasz się, czy warto zadawać sobie tyle trudu? Pamiętaj, że regularne spożywanie ryb i skorupiaków morskich bardzo wzmacnia zdrowie. Kwasy tłuszczowe Omega 3 obniżają poziom cholesterolu i tłuszczu we krwi, zawierają najwartościowsze białka oraz witaminy A, D i E. Zapewniają zdrową skórę, mocne kości i ostry wzrok."

Książka "Ryby i owoce morza"
Bangert Elisabeth