Ramen w domu - MacDuckston Brian

Ramen w domu

4.00 Oceń książkę!

Autor: MacDuckston Brian

Wydawnictwo: Poradnia K
ISBN: 9788366005433
EAN: 9788366005433
Format: 0
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2020
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
30.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
"RAMEN W DOMU" - ŁATWE PRZEPISY, KTÓRE ZAMIENIĄ TWOJĄ KUCHNIĘ W KRÓLESTWO RAMENU

Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami

Przygotowanie ramenu to spory wyczyn - autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody
na drodze do idealnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania. Adaptując klasyczne przepisy na stoły całego świata, "Ramen w domu" daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni, by cieszyć się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań. Książka ukaże się 26 lutego nakładem wydawnictwa Poradnia K.

Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i skomplikowane, ale tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad
i po prostu spróbować. My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, że pokochamy też ramen.

W tej pięknej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, przedstawia, jak można przygotować go w domu. Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy
na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, że podbije świat,
a głębia jego smaku zachwyci nasze podniebienia. Polecam gorąco!

Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com

•Ponad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki
•Instrukcje krok po kroku, które umożliwiają cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru
•Sztuczki, które oszczędzą Twój czas
•Ciekawostki o japońskiej kulturze i kuchni

Wśród przepisów:
?Shio ramen z zielonymi warzywami
?Chashumen z boczkiem
?Ostry miso ramen
?Ramen tonkotsu
?Smażony makaron
?Wegański hiyashi chuka i wiele więcej!


O autorze

Brian MacDuckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził wiele lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swoich odkryć (których dokonuje zarówno podczas jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) ? na stronie internetowej i kanale YouTube "Ramen Adventures". Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii.

Książka "Ramen w domu"
MacDuckston Brian