Pyszny obiad w pół godziny - Piotr Adamczewski; Barbara Adamczewska

Pyszny obiad w pół godziny

4.00 Oceń książkę!

Autor: Piotr Adamczewski; Barbara Adamczewska

Wydawnictwo: Studio Emka
ISBN: 9788363773434
EAN:
Format: ...
Oprawa: miękka
Stron: 128
Data wydania: 2013-09-20
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
14.49
książka
15.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Barbara i Piotr Adamczewscy to jedyne w Polsce małżeństwo kulinarnych krytyków i praktyków, które ma już na swoim koncie łącznie ponad 40 książek poświęconych tematyce kulinarnej. Pyszny obiad w pół godziny. 200 przepisów na szczęście to kolejna publikacja tego duetu.
Znalazły się w niej szybkie, proste, łatwe i pomysłowe dania, niekiedy tworzone niemal "z niczego". Autorzy dowodzą, że naprawdę smakowity obiad, składający się co najmniej z dwóch odpowiednio dobranych dań można przygotować w 30 minut. Oczywiście potrzebna jest do tego dobra organizacja i sensowne zaopatrzenie kuchni. Ale i na to znajdą Czytelnicy rady w tej książce. Wielką wagę autorzy przywiązują do jakości produktów, zdrowego i racjonalnego ich doboru, do takiego wyposażenia kuchni, aby sprzęty pomagały a nie utrudniały szybkie działanie. Barbara Adamczewska - autorka kilkunastu książek kulinarnych, które sprzedały się w łącznym nakładzie ponad 1 miliona egzemplarzy. Absolwentka polonistyki Uniwersytetu Warszawskiego. Przez lata pracowała jako dziennikarka w pismach kobiecych ("Magazyn Rodzinny", "Zwierciadło"), gdzie zajmowała się sprawami społecznymi, prezentowaniem ciekawych osób i ich hobby. W latach dziewięćdziesiątych zainteresowała się reklamą prasową organizując dział reklamy w "Zwierciadle", a następnie przez wiele lat szefując reklamie w "Poradniku Domowym". Wraz z mężem Piotrem prowadzi witrynę www.adamczewscy.pl. Piotr Adamczewski - dziennikarz i krytyk kulinarny związany z tygodnikiem Polityka, prowadzi także audycje "Na apetyt Adamczewski" w Radio TOK FM. Często gotuje z wybitnymi i znanymi kucharzami. Adaptuje przywiezione z podróży przepisy kulinarne i opracowuje własne. Autor m.in. takich pozycji jak Wielki świat od kuchni, Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na talerzu oraz Wielkiej księgi drinków i koktajli. Współautor dziesięciu przewodników po restauracjach Warszawy i okolic pt. Za stołem. Gospodarz blogu kulinarnego "Gotuj się!"
Zaspokajanie apetytu może stać się wielką przyjemnością i źródłem szczęścia. Skorzystajcie z pomysłów Państwa Adamczewskich. Wybierzcie sobie te, które sprawią największą przyjemność.

Książka "Pyszny obiad w pół godziny"
Piotr Adamczewski; Barbara Adamczewska