Przetwory. Ponad 100 przepisów - Elżbieta Adamska

Przetwory. Ponad 100 przepisów

4.00 Oceń książkę!

Autor: Elżbieta Adamska

Wydawnictwo: Firma księgarska JK Olesiejuk
ISBN: 9788375885446
EAN:
Format: 165 x 205
Oprawa: twarda
Stron: 224
Data wydania: ...
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
19.49
książka
22.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe.
Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce.
Dziś popularną formą przechowywania produktów jest ich mrożenie, ale nadal niesłabnącym powodzeniem cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory. Ich popularność wynika z tego, że samodzielne przygotowane przetwory nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Tempo życia powoduje, że łatwiej otworzyć słoik z własnoręcznie zakwaszonym barszczem lub żurkiem i w ciągu zaledwie kilku minut uzyskać wyborną zupę.
Chutneye, octy i oliwy, kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli przeszło 100 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.

Książka "Przetwory. Ponad 100 przepisów"
Elżbieta Adamska