Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała - Kazimierz Józef Kmak

Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kazimierz Józef Kmak

Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324519712
EAN:
Format: ...
Oprawa: twarda
Stron: 320
Data wydania: 2013-10-30
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
12.99
książka
28.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Ojciec Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.

Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy.
Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna?

Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne.

Ojciec Kmak dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową
Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.

Książka "Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała"
Kazimierz Józef Kmak