Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia - Kędzia Bogdan, Hołderna-Kędzia Elżbieta

Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kędzia Bogdan, Hołderna-Kędzia Elżbieta

Wydawnictwo: Borgis
ISBN: 9788362993123
EAN: 9788362993123
Format: 205 x 145 x 4
Oprawa: Miękka
Stron: 92
Data wydania: 2018
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
20.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Lecznicze działanie miodu i innych produktów pszczelich znane jest od stuleci. Jak się okazało, słuszności wyrażenia "miód na serce" dowiodły także prace naukowców. Badania autorów książki wskazują na wysoką skuteczność miodu w leczeniu chorób kardiologicznych. Nadciśnienie tętnicze, niewydolność serca, miażdżyca tętnic, choroba niedokrwienna serca i wiele innych - do leczenia tych dolegliwości z powodzeniem wykorzystuje się miód, propolis, pyłek kwiatowy, pierzgę, mleczko pszczele oraz jad pszczeli. Poza metodami leczenia, które oferuje konwencjonalna medycyna, warto zwrócić się ku naturze i spróbować apiterapii, która opiera się na leczeniu za pomocą produktów pszczelich. Z książką powinny się zapoznać nie tylko osoby, które borykają się z chorobami serca i układu krążenia, ponieważ składniki zawarte w produktach pszczelich są kluczem do zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.

Książka "Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia"
Kędzia Bogdan, Hołderna-Kędzia Elżbieta