Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia - Budzyńska Agnieszka

Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia

4.00 Oceń książkę!

Autor: Budzyńska Agnieszka

Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 8374260033
EAN: 9788374260039
Format: 295 x 210 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: 220
Data wydania: 2004
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
119.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Od 1 maja 2004 r. wszystkie zakłady prowadzące działalność w zakresie
produkcji i obrotu żywnością muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP, którego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Aby ten cel osiągnąć, należy wszystkie techniki i metody pracy oraz zalecenia higieniczne opracować w formie procedur i instrukcji.
Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami do zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.
Dokumentacja przeznaczona jest do bezpośredniego wykorzystania na własne potrzeby każdego zakładu.
Ten zestaw procedur i instrukcji wykorzystano również w innej publikacji
tejże autorki Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów
kontrolnych w piekarni, gdzie poszczególne procedury i instrukcje znalazły się w wykazach przypisanych do każdego etapu procesu technologicznego w celu wyeliminowania zagrożeń, które się na danym etapie pojawiają.

Książka "Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia"
Budzyńska Agnieszka