Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego - Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.

Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego

4.00 Oceń książkę!

Autor: Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.

Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 837187958X
EAN: 9788371879586
Format: 295 x 210 x 6
Oprawa: Miękka
Stron: 92
Data wydania: 2004
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
94.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład żywienia zbiorowego ma obowiązek wdrożenia zasad HACCP. Dobrze opracowane i wdrożone systemy GMP, GHP i HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowana żywność spełniała oczekiwania klientów i była dla nich bezpieczna.
Autorzy niniejszej publikacji starają się ukazać, że systemy zapewnienia i zarządzania jakością to nie tylko ?przykry? obowiązek, ale narzędzia, które w bardzo skuteczny sposób pozwalają na sprawne zarządzanie i nadzór nad produkcją. W poradniku omówiono na przykładzie restauracji każdy etap wdrażania w zakładzie żywienia zbiorowego zasad systemu HACCP, jego przykładowy plan, analizę zagrożeń i wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP). Całość została uzupełniona przykładową dokumentacją.

Książka "Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego"
Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.