Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów - Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.

Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów

4.00 Oceń książkę!

Autor: Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.

Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 837426036X
EAN: 9788374260367
Format: 295 x 210 x 5
Oprawa: Miękka
Stron: 136
Data wydania: 2004
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
93.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład produkujący wody i napoje ma obowiązek wdrożenia zasad systemu HACCP. Dobrze opracowane i wprowadzone systemy GMP, GHP, HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowane produkty spełniały oczekiwania klientów i były dla nich bezpieczne.
Autorzy niniejszej publikacji starają się ukazać, że systemy zapewnienia i zarządzania jakością to nie tylko ?przykry? obowiązek, ale narzędzia, które w bardzo skuteczny sposób pozwalają na sprawne zarządzanie i nadzór nad produkcją.
W poradniku omówiono każdy etap wdrażania zasad systemu HACCP, jego przykładowy plan, analizę zagrożeń i wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP). Całość została uzupełniona przykładową dokumentacją.

Książka "Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów"
Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.