Poradnik wdrażania HACCP w małych zakładach produkcji, przetwórstwa i obrotu mięsem - Witkowska Halina

Poradnik wdrażania HACCP w małych zakładach produkcji, przetwórstwa i obrotu mięsem

4.00 Oceń książkę!

Autor: Witkowska Halina

Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 8371879296
EAN: 9788371879296
Format: 235 x 165 x 8
Oprawa: Miękka
Stron: 128
Data wydania: 2004
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
107.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Poradnik wdrażania HACCP przeznaczony jest głównie dla małych zakładów zajmujących się produkcją (rzeźnie), przetwarzaniem (przetwórnie) i obrotem produktami mięsnymi (hurtownie, sklepy). Składa się z trzech części, w których zawarto wiele ważnych informacji dotyczących m.in. uzasadnienia wprowadzenia systemu HACCP, jego zalet i niedoskonałości oraz możliwości uzyskania pomocy przy wdrażaniu HACCP. Szczegółowo przedstawiono także istotę systemu wraz z dwunastoma etapami wprowadzania zasad, których zrozumienie daje podstawę do samodzielnego zaprojektowania zakładowego systemu HACCP. Autorka, wykorzystując zdobywane od ponad dziesięciu lat wiedzę i doświadczenie w zakresie projektowania i wdrażania systemu HACCP, prezentuje przykłady tworzenia HACCP w ubojni świń, zakładach produkcji wędlin, konfekcjonowania mięsa i wędlin oraz praktyczny sposób podejścia do wdrażania systemu w sklepach. Jasny i przejrzysty układ oraz praktyczne przykłady tworzenia systemu w zakładach sprawiają, że poradnik krok po kroku skutecznie wprowadza w tajniki systemu HACCP.

Książka "Poradnik wdrażania HACCP w małych zakładach produkcji, przetwórstwa i obrotu mięsem"
Witkowska Halina