Pomiary w HACCP Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe - Heszen Grzegorz, Rudnik Janusz

Pomiary w HACCP Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe

4.00 Oceń książkę!

Autor: Heszen Grzegorz, Rudnik Janusz

Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 837426280X
EAN: 9788374262804
Format: 235 x 165 x 5
Oprawa: Miękka
Stron: 56
Data wydania: 2006
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
77.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu spożywczego i żywienia zbiorowego. Podstawą procesu monitorowania są pomiary.
Celem poradnika jest przybliżenie Czytelnikom zagadnień z dziedziny pomiarów stosowanych w systemie HACCP. Omówiono w nim najczęściej mierzone wielkości, przyrządy pomiarowe i ich parametry. Podano wskazówki wyboru właściwych przyrządów do wybranych zastosowań ze szczególnym uwzględnieniem firm małych i średnich.

Książka "Pomiary w HACCP Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe"
Heszen Grzegorz, Rudnik Janusz