Polska kuchnia regionalna - Krzysztof Żywczak

Polska kuchnia regionalna

4.00 Oceń książkę!

Autor: Krzysztof Żywczak

Wydawnictwo: SBM
ISBN: 9788378454632
EAN:
Format: 240 x 165
Oprawa: twarda
Stron: 240
Data wydania: 2014-02-10
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
9.99
książka
24.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.

Książka "Polska kuchnia regionalna"
Krzysztof Żywczak