Owcze produkty spożywcze - Władysław Kędzior

Owcze produkty spożywcze

4.00 Oceń książkę!

Autor: Władysław Kędzior

Wydawnictwo: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne
ISBN: 8320815932
EAN:
Format: 170 x 240
Oprawa: miękka
Stron: 196
Data wydania: 2005-09-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
19.99
książka
30.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
W książce Autor omawia, na tle stanu i perspektyw rozwoju produkcji owczarskiej, zagadnienia dotyczące produkcji mięsa owczego (zwłaszcza jagnięciny) oraz mleka owczego i jego przetworów. Są to problemy bardzo ważne, prognozy wskazują bowiem, że Polska jako członek Unii Europejskiej może produkować więcej mięsa owczego, gdyż surowiec ten na rynku unijnym jest i będzie gatunkiem mięsa, którego produkcja nie pokrywa potrzeb tego rynku. Także z przetworami z mleka owczego (jak choćby ze słynnym oscypkiem) Polska może wiązać duże nadzieje na zbyt tych produktów na Jednolitym Rynku Europejskim.

Książka "Owcze produkty spożywcze"
Władysław Kędzior