Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP - Kowalska Jolanta, Majewska Ewa, Obiedziński Mieczysław W., Zadernowski Marek R.

Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kowalska Jolanta, Majewska Ewa, Obiedziński Mieczysław W., Zadernowski Marek R.

Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 8374262605
EAN: 9788374262606
Format: 235 x 165 x 15
Oprawa: Miękka
Stron: 278
Data wydania: 2014
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
82.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę oraz urzędową kontrolę żywności i są nadrzędne wobec przepisów krajowych, które mogłyby być z niezgodne z ich zapisami.
Rozporządzenia te odnoszą się zarówno do zagadnień dotyczących GMP, GHP, HACCP, ale również regulują sposób prowadzenia urzędowej kontroli żywności. Wymagania zawarte w nowych przepisach zaczną w wiekszości zapisów obowiązywać od 1 stycznia 2006 roku.
Niniejsza publikacja przedstawia problemy na jakie napotyka przemysł spożywczy, a także sposoby wdrożenia GMP, GHP i HACCP zgodnie z nowymi przepisami.

Książka "Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP"
Kowalska Jolanta, Majewska Ewa, Obiedziński Mieczysław W., Zadernowski Marek R.