Nalewki i likiery we współczesnej kuchni - Lewandowski Wojciech

Nalewki i likiery we współczesnej kuchni

4.00 Oceń książkę!

Autor: Lewandowski Wojciech

Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377070611
EAN: 9788377070611
Format: 205 x 145 x 13
Oprawa: Twarda
Stron: 144
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
25.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne!

W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery ? głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe.
Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy.
Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie ? jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków.

Książka "Nalewki i likiery we współczesnej kuchni"
Lewandowski Wojciech