Najnowsze sposoby wyrobu win w domu. Reprint z 1934 r. - Ludwik Spiss

Najnowsze sposoby wyrobu win w domu. Reprint z 1934 r.

4.00 Oceń książkę!

Autor: Ludwik Spiss

Wydawnictwo: Sowa
ISBN: 9788360660409
EAN:
Format: 120 x 165
Oprawa: miękka
Stron: 82
Data wydania: 2010-05-07
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
17.99
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
"Najnowsze sposoby wyrobu win w domu" (z owoców, miodu i zboża) - reprint wydania z 1934 r. Niniejsza publikacja zawiera przepisy wyrobu wina ze wszystkich owoców oraz wiele cennych informacji.

Spis rzeczy:
Wstęp ( Co to jest wino? Dlaczego powinniśmy produkować wina owocowe? Czy wino jest napojem zdrowym?)
Co należy przygotować przed przystąpieniem do wyrobu wina?
Co to są drożdże winne i jak się je wyrabia?
Jakie czynności spełniają drożdże winne?
Co to są pożywki dla drożdży?
Zasady wyrobu wina.
Fermentacja Farbowanie wina.
Dojrzewanie wina.
Butelkowanie.
Wstrzymanie fermentacji.
Siarkowanie win i naczyń.
Klarowanie wina.
Filtrowanie wina.
Przepisy szczegółowe (na wszystkie owoce).
Łatwe sposoby badania moszczu i wina.
Wady i choroby wina.
Ocet winny.
Napoje zdrowotne.
Szampan.
Pytania.

Książka "Najnowsze sposoby wyrobu win w domu. Reprint z 1934 r."
Ludwik Spiss