Mięso. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej - Hanna Szymanderska

Mięso. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Hanna Szymanderska

Wydawnictwo: Multico
ISBN: 9788370738709
EAN:
Format: 245 x 225
Oprawa: twarda
Stron: 124
Data wydania: 2011-05-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
29.99
książka
32.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii "Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej" prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

"Mięso" to siódmy tom piętnastotomowej serii.

Dowiesz się z niego m.in.:
  • jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne,
  • skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny,
  • czym się różnią filety od kotletów,
  • jakie mięso jest najlepsze na pieczeń,
  • jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań. Ponad 80 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.

Książka "Mięso. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej"
Hanna Szymanderska