Mięso i przetwory drobiowe -

Mięso i przetwory drobiowe

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo Techniczne
ISBN: 9788320436013
EAN:
Format: 160 x 235
Oprawa: miękka
Stron: 574
Data wydania: ...
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
54.99
książka
57.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu. Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.

Książka "Mięso i przetwory drobiowe"