Kulinarny przewodnik grzybiarza - Tadeusz Barowicz

Kulinarny przewodnik grzybiarza

4.00 Oceń książkę!

Autor: Tadeusz Barowicz

Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377070864
EAN:
Format: 165 x 240
Oprawa: twarda
Stron: 128
Data wydania: 2012-07-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
24.90
książka
27.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
"Kulinarny przewodnik grzybiarza" przekonuje, że z grzybów można przyrządzić całe mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania. Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi - m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia pieczonego z pieczarkami i grzybowe leczo. Ponadto prezentuje pomysły na przetwory z grzybów - np. kwaszone kurki i rydze czy grzyby pasteryzowane w tłuszczu. Dodatkowym atutem książki jest rozdział wstępny na temat rozpoznawania grzybów oraz ich przyrządzania. To nieodzowny przewodnik kulinarny dla miłośników dań z grzybów.

Książka "Kulinarny przewodnik grzybiarza"
Tadeusz Barowicz