Kuchnia tajska - Tkaczyk Lech

Kuchnia tajska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Tkaczyk Lech

Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372775832
EAN: 9788372775832
Format: 205 x 145 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: 152
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
19.97
książka
23.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza!
Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować!

Książka "Kuchnia tajska"
Tkaczyk Lech