Kuchnia polska  regionalna - dr Jolanta Sienkiewicz

Kuchnia polska regionalna

4.00 Oceń książkę!

Autor: dr Jolanta Sienkiewicz

Wydawnictwo: Stopka
ISBN: 9788385734888
EAN: 9788385734888
Format: 205 x 145 x 35
Oprawa: Twarda
Stron: 528
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
47.97
książka
53.49zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Dla odkrywców niepospolitych smaków.
Jak pożenić w jednym rondlu kuchnię ogólnopolską i regionalną? Czy babkę ziemniaczaną można zjeść na słodko? Co wyjdzie z połączenia maku i kaszy? Czym są hałuszki? I, u diaska, co zrobić z gotowaną sałatą, która nieszczęśliwie trafiła do garnka?

Polska kuchnia regionalna jest wznowieniem bestselleru, który rozszedł się liczbie pół miliona egzemplarzy. Prezentowana edycja jest jeszcze ciekawsza. Gromadzi grubo ponad tysiąc pieczołowicie dobranych, różnorodnych i przede wszystkim sprawdzonych przepisów, którymi podzieliły się gospodynie z całego kraju. Książka zdradza specyfikę nie tylko lokalnych specjałów. Wzbogacają ją zabawne ilustracje Natalii Kulki, które przynoszą nowe inspiracje i pomysły. Na końcu znajduje się poręczny przelicznik miar i wag. A to wszystko w jednym tomie!

Książka "Kuchnia polska regionalna"
dr Jolanta Sienkiewicz