Kuchnia na co dzień i od święta. Dziczyzna i inne dary lasu - Gottfried Vauk; Lutz Behrendt; Jens Stumpf

Kuchnia na co dzień i od święta. Dziczyzna i inne dary lasu

4.00 Oceń książkę!

Autor: Gottfried Vauk; Lutz Behrendt; Jens Stumpf

Wydawnictwo: Multico
ISBN: 9788370738259
EAN:
Format: 170 x 240
Oprawa: twarda
Stron: 160
Data wydania: 2010-02-26
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
11.99
książka
28.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Dziczyzna słusznie uchodzi za kulinarny przysmak. Dobrze przyrządzony comber sarni, golonka z dzika czy dzika kaczka faszerowana są doskonałe - kruche, delikatne, aromatyczne. Przygotowanie potraw z dziczyzny nie jest trudne, ale wymaga znajomości tajników sztuki kulinarnej, dlatego dobrze skorzystać z rad i wskazówek doświadczonych mistrzów kuchni, znawców dziczyzny. W tej książce znajdziesz nie tylko 60 niezawodnych przepisów - opisanych krok po kroku - ale również propozycje, jak skomponować ucztę z dziczyzny i grzybów leśnych. Dowiesz się, jakie dodatki najlepiej pasują do dań ze zwierzyny płowej i czarnej, czym należy uzupełnić menu, by smakowało wybornie i jaki deser z leśnych owoców podać na zakończenie biesiadowania. Masz ochotę na wykwitną dziczyznę? Wypróbuj sprawdzone przepisy i odkryj niecodzienne rozkosze podniebienia. Na co dzień i od święta.

Książka "Kuchnia na co dzień i od święta. Dziczyzna i inne dary lasu"
Gottfried Vauk; Lutz Behrendt; Jens Stumpf