Kuchnia molekularna - Bos Jean, Harna Robert

Kuchnia molekularna

4.00 Oceń książkę!

Autor: Bos Jean, Harna Robert

Wydawnictwo: Rozpisani.pl
ISBN: 9788394162702
EAN: 9788394162702
Format: 250 x 180 x 9
Oprawa: Miękka
Stron: 220
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
72.47
książka
89.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kuchnia molekularna nieustannie wzbudza ogromne emocje. To nowy trend w światowej gastronomii. Liczba sympatyków gotowych podjąć próbę opanowania tej nowej sztuki przyrządzania potraw, sukcesywnie wzrasta. Kuchnia molekularna stawia sobie za cel osiągnięcie idealnego, czystego i doskonałego smaku potraw, serwowanych w zaskakujących formach, jednakże przy użyciu wyłącznie świeżych i naturalnych składników.
Długo oczekiwana książka o kuchni molekularnej już w sprzedaży! Jean Bos i Robert Harna ujawniają tajniki gastronomii molekularnej, dzielą się swoją wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Wszystko, co powinieneś wiedzieć na początku swojej drogi z kuchnią molekularną.
Publikacja omawia historię i najważniejsze nazwiska kuchni molekularnej, podaje szczegółowo rozpisane techniki, tabele użycia produktów oraz tabele temperatur. Ponadto zawiera aż 90 przepisów oraz 60 zdjęć - niewątpliwie każdy będzie pod ich wrażeniem…

Książka "Kuchnia molekularna"
Bos Jean, Harna Robert