Kuchnia kresowa - Jakimowicz-Klein Barbara

Kuchnia kresowa

4.00 Oceń książkę!

Autor: Jakimowicz-Klein Barbara

Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372777331
EAN: 9788372777331
Format: 210 x 150 x 16
Oprawa: Miękka
Stron: 304
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
24.47
książka
29.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla jednych, a tym bardziej i dla drugich Wydawnictwo ASTRUM przygotowało kolejną pozycję z cieszącej się dużą popularnością serii "Dietetyk Lech Tkaczyk poleca". "Kuchnia kresowa" Barbary Jakimowicz-Klein to wspaniały przewodnik po kulinarnym świecie dawnych polskich Kresów. Dzięki zawartym w nim recepturom zarówno na wykwintne, jak i proste, na tanie i drogie, na jarskie i mięsne potrawy mieszkańców Wilna czy Lwowa można powrócić w kraj lat dziecinnych, można też odkryć nieznane dotąd przyjemności podniebienia. A wszystko to "pod czujnym okiem" (zaproponowanych na marginesach) zdrowotnych ziół przyprawowych Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka, dzięki którym każde danie nie tylko nabiera niesamowitego smaku i oryginalnego aromatu, ale także przyczynia się do utrzymania na długie lata zgrabnej sylwetki, dobrego humoru, sił witalnych, pięknych włosów itp. Czyż nie warto wybrać się w tę kulinarną podróż?

Książka "Kuchnia kresowa"
Jakimowicz-Klein Barbara