Kuchnia japońska - Barber Kimiko

Kuchnia japońska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Barber Kimiko

Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324517596
EAN: 9788324517596
Format: 260 x 200 x 12
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2009
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
42.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Książka nagrodzona przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Kucharzy (International Association of Culinary Professionals').
Kuchnia japońska to fascynująca i zachwycająca wizualnie próba wniknięcia w świat japońskiej sztuki kulinarnej. Kimiko Berber prezentuje w niej 100 składników i 200 przepisów. Opowiada również o historii kuchni japońskiej, jej smakach, zastosowaniu rozmaitych produktów i ich właściwościach zdrowotnych. Obala mit, że gotowanie po japońsku jest trudne. Książka stanowi zbiór zarówno klasycznych przepisów, na przykład na teriyaki z kurczaka i zupę miso, jak i nowoczesnych receptur - na sushi z mięsem krabów, chili i limonką czy pucharki z ogórków z majonezem wasabi. To kompendium wiedzy na temat kuchni japońskiej.

Z tej wyjątkowej, pięknie ilustrowanej książki dowiemy się wszystkiego, co chcielibyśmy wiedzieć o japońskiej żywności. Poznamy jej historię, właściwości zdrowotne oraz zastosowania kulinarne. ?Daily Telegraph?
Kuchnia japońska to niesamowita książka. Zawiera wiele przepisów, a przyrządzone według nich dania smakują wspaniale. Można tu znaleźć również sugestie, które składniki potraw warto ze sobą łączyć. Proponowane zestawienia produktów oraz receptury są w 100% godne zaufania. ?Amazon review?
Wspaniałe fotografie, doskonały styl oraz wyjątkowe przepisy szybko uczynią z tej książki klasykę gatunku. ?Olive?
Książka stanowi wprowadzenie w świat japońskiej kuchni, z jej historią i opisem właściwości zdrowotnych poszczególnych produktów. Zawiera informacje na temat dostępności składników oraz wiele łatwych do przygotowania przepisów. ?Observatory Food Monthly?

Książka "Kuchnia japońska"
Barber Kimiko