Kuchnia indyjska Najlepsze przepisy - Baljekar Mridula, Fernandez Rafi, Husain Shehzad

Kuchnia indyjska Najlepsze przepisy

4.00 Oceń książkę!

Autor: Baljekar Mridula, Fernandez Rafi, Husain Shehzad

Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324518241
EAN: 9788324518241
Format: 225 x 175 x 35
Oprawa: Twarda
Stron: 512
Data wydania: 2010
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
51.00
książka
56.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Wśród 325 oryginalnych przepisów znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe i sosy czatui oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mogolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi. Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w przygotowaniu dania balti, dostarczy pomysłów na niejeden posiłek.
Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych.
Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt.

Książka "Kuchnia indyjska Najlepsze przepisy"
Baljekar Mridula, Fernandez Rafi, Husain Shehzad