Kuchnia góralska - Jakimowicz-Klein Barbara

Kuchnia góralska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Jakimowicz-Klein Barbara

Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372774170
EAN: 9788372774170
Format: 205 x 150 x 8
Oprawa: Miękka
Stron: 120
Data wydania: 2003
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
17.00
książka
19.90zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne ?Góralu, czy ci nie żal?. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się ?męczyć?, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu? Wystarczy nieco chęci oraz niewielka książeczka ze znanej już i cenionej serii ?Zdrowie ? jedz zdrowo, żyj dłużej?, tym razem poświęcona właśnie kuchni mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania ?pańskie? ? bardziej współczesne, urozmaicone ?miejskimi nowinkami?. Okrasiła to ? jak na dobrą gaździnę przystało ? nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół, Diecie Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka i ziołowej przyprawie ?Góralska?. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po Kuchnię góralską!

Książka "Kuchnia góralska"
Jakimowicz-Klein Barbara