Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa - Berriedale-Johnson Michelle

Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa

4.00 Oceń książkę!

Autor: Berriedale-Johnson Michelle

Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377732571
EAN: 9788377732571
Format: 235 x 165 x 15
Oprawa: Miękka
Stron: 232
Data wydania: 2020
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
21.97
książka
21.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety.


Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki - herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty - na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie.


W książce znajdziesz:

  200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu.
  Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt.
  Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać.
  Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.

Książka "Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa"
Berriedale-Johnson Michelle