Kuchnia dla alergików - Jakimowicz-Klein Barbara

Kuchnia dla alergików

4.00 Oceń książkę!

Autor: Jakimowicz-Klein Barbara

Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372777362
EAN: 9788372777362
Format: 200 x 140 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: 170
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
26.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki?
To mogą być objawy alergii - jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością? Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym - podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.
Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.

Książka "Kuchnia dla alergików"
Jakimowicz-Klein Barbara