Kuchnia diabetyków - Barbara Jakimowicz-Klein

Kuchnia diabetyków

4.00 Oceń książkę!

Autor: Barbara Jakimowicz-Klein

Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372777485
EAN:
Format: 204 x 148
Oprawa: miękka
Stron: 152
Data wydania: 2014-07-20
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
21.99
książka
25.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka - Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne - wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!

Książka "Kuchnia diabetyków"
Barbara Jakimowicz-Klein