Kuchnia antyrakowa - Opracowanie zbiorowe

Kuchnia antyrakowa

4.00 Oceń książkę!

Autor: Opracowanie zbiorowe

Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324521166
EAN:
Format: 210 x 250
Oprawa: miękka
Stron: 256
Data wydania: 2015-08-26
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
40.99
książka
48.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Idealne przepisy na dania wspomagające leczenie i rekonwalescencję po okresie choroby nowotworowej.

Książka idealna dla osób walczących z chorobą nowotworową oraz dla ich rodzin i przyjaciół.

Kuchnia antyrakowa pomoże ci w odnalezieniu się w gąszczu faktów i mitów dotyczących tego, co powinno się jeść w trakcie terapii. W pierwszej części książki znajdziesz mnóstwo informacji na temat odżywiania się w tym trudnym okresie oraz wskazówki, które pozwolą ci wybrać najbardziej odpowiednią dla siebie dietę. W drugiej - ponad 150 przepisów na pożywne potrawy i przekąski na czas leczenia (dania bardziej kaloryczne i łatwiejsze do zjedzenia) i po jego zakończeniu (propozycje zdrowych dań, które pomagają utrzymać zrównoważoną dietę).

Przepisami podzielili się również cenieni szefowie kuchni i krytycy kulinarni, m.in. Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers i Rick Stein.

W książce między innymi: cynamonowe tosty francuskie, zupa kalafiorowa z czosnkiem i kurkumą, curry z kurczaka i dyni, krem z pomidorów z soczewicą i warzywami, lody bananowe.

Dzięki książce Kuchnia antyrakowa:

  • poradzisz sobie z problemami typowymi dla choroby nowotworowej: zmianą wagi ciała, zmniejszonym apetytem, problemami z odczuwaniem smaku i przełykaniem,
  • wypróbujesz i ugotujesz nowe potrawy, co może mieć duże znaczenie terapeutyczne, ponieważ zdrowe jedzenie w przyjaznej atmosferze to jeden z niezwykle istotnych elementów mających wpływ na naszą kondycję fizyczną i psychiczną,
  • nie będziesz się zastanawiać co możesz jeść a czego unikać, bo przepisy zostały przeanalizowane przez specjalistę w dziedzinie onkologii.
Książka składa się z dwóch części. Pierwsza opisuje gdzie znajdziesz najważniejsze witaminy, rolę ćwiczeń fizycznych w procesie leczenia, emocjonalny stosunek do jedzenia, gotowanie jako części terapii i wiele innych aspektów. W tej części znalazły się ponadto tabele dopasowujące przepisy do poszczególnych problemów, jak słaby apetyt, niska energia, suchość w ustach itp. Z tymi wytycznymi w prosty sposób dobierzesz idealne potrawy.

Druga część to przepisy, z których każdy ma wskazaną wartość energetyczną, liczbę porcji i wskazówki dodatkowe dotyczące przygotowywania i produktów. Na początku książki znajduje się tematyczny spis treści, a na końcu alfabetyczny indeks potraw i produktów.

Książka "Kuchnia antyrakowa"
Opracowanie zbiorowe