Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy Ryby i dania postne - Salomon Yvette

Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy Ryby i dania postne

4.00 Oceń książkę!

Autor: Salomon Yvette

Wydawnictwo: AA
ISBN: 9788362927951
EAN: 9788362927951
Format: 240 x 170 x 18
Oprawa: Twarda
Stron: 160
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
32.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni? Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne. Nie zapraszamy na biesiadę, podczas której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i znakomite potrawy z warzyw. Klarowna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.

Książka "Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy Ryby i dania postne"
Salomon Yvette