Jerozolima. Książka kucharska - Sami Tamimi; Yotam Ottolenghi

Jerozolima. Książka kucharska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Sami Tamimi; Yotam Ottolenghi

Wydawnictwo: FILO
ISBN: 9788362903115
EAN:
Format: 200 x 275
Oprawa: twarda
Stron: 320
Data wydania: 2015-01-30
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
53.99
książka
64.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Na kartkach Jerozolimy Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności.

Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku - Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej. Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów: od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów.

Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W Jerozolimie połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą książkę kucharską, jaka kiedykolwiek powstała.

Książka "Jerozolima. Książka kucharska"
Sami Tamimi; Yotam Ottolenghi