Jarska kuchnia siostry Anieli - Garecka Aniela

Jarska kuchnia siostry Anieli

4.00 Oceń książkę!

Autor: Garecka Aniela

Wydawnictwo: SALWATOR
ISBN: 9788360703144
EAN: 9788360703144
Format: 206 x 146 x 12
Oprawa: Twarda
Stron: 152
Data wydania: 2007
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
19.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kolejny poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli. Już dziś złóż zamówienie!!!

znajdziesz w niej:

1. sałatki i surówki;

2. przepisy na wysmienite gołąbki;

3. potrawy z makaronów i ryżu;

4. domowe kluski, kopytka i pierogi;

5. placki ziemniaczane;

6. omlety i pasty;

7. domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone).

Ponadto dowiesz się:

* co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje?

* jak odróżnić jajko gotowane od surowego?

* co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę?

* Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości?

* co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił?

* czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"?

* co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce?

* jak pozbyć sie plam naubraniu z żywicy

Książka "Jarska kuchnia siostry Anieli"
Garecka Aniela