Jak to zrobić w kuchni - Peterson James

Jak to zrobić w kuchni

4.00 Oceń książkę!

Autor: Peterson James

Wydawnictwo: VESPER
ISBN: 9788377310007
EAN: 9788377310007
Format: 220 x 165 x 31
Oprawa: Miękka
Stron: 422
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
52.00
książka
57.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
"Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie - takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać - ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł - począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską".
-James Peterson

Książka "Jak to zrobić w kuchni"
Peterson James