Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Lewicki Piotr

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

4.00 Oceń książkę!

Autor: Lewicki Piotr

Wydawnictwo: WNT
ISBN: 8320432278
EAN: 9788320432275
Format: 238 x 164 x 22
Oprawa: Miękka
Stron: 468
Data wydania: 2006
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
50.50
książka
56.49zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Specyfika przemysłu spożywczego wymaga stosowania zarówno uniwersalnych, jak i specjalistycznych procesów jednostkowych. W tym właśnie podręczniku zwięźle i przejrzyście omówiono wszystkie podstawowe procesy stosowane w branży oraz urządzenia i aparaty używane do przetwarzania i utrwalania żywności. Opisane aparaty i maszyny, wytwarzane przez renomowane firmy światowe, stanowią wyposażenie nowoczesnych zakładów przemysłu spożywczego. Połączenie podstaw teoretycznych i opisu matematycznego procesów z danymi na temat najnowszych rozwiązań dotyczących technicznej realizacji przedsięwzięcia czyni, iż książka jest pozycją unikatową. Tak pełnych informacji nie ma w innych polskich opracowaniach. Prosty język wykładu i jednoznaczny opis matematyczny sprawiają, że z książki mogą korzystać zarówno studenci specjalizujący się w technologii żywności i budowie aparatury, jak i uczniowie starszych klas techników chemicznych i szkól gastronomicznych.

Książka "Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego"
Lewicki Piotr