Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie - Samar Khanafer

Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

4.00 Oceń książkę!

Autor: Samar Khanafer

Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328025974
EAN:
Format: 210 x 270
Oprawa: twarda
Stron: 304
Data wydania: 2015-11-04
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
50.99
książka
63.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podroacute;ż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle roacute;żnorodna - zaroacute;wno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe.

Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisoacute;w na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.

Autorka: poacute;ł-Polka, poacute;ł-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu "MasterChef", ktoacute;rej umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, ktoacute;ra po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www.blogsamar.com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach "KUKBOOK", "Kuchnia" oraz "Smak". Częsty gość programoacute;w telewizyjnych.

Książka "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie"
Samar Khanafer