Historia naturalna i moralna jedzenia - Toussaint-Samat Maguelonne

Historia naturalna i moralna jedzenia

4.00 Oceń książkę!

Autor: Toussaint-Samat Maguelonne

Wydawnictwo: W.A.B.
ISBN: 9788328020399
EAN: 9788328020399
Format: 205 x 145 x 32
Oprawa: Miękka
Stron: 672
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
48.47
książka
49.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z ?moralną? historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.

Książka "Historia naturalna i moralna jedzenia"
Toussaint-Samat Maguelonne