Historia naturalna i moralna jedzenia - Toussaint-Samat Maguelonne

Historia naturalna i moralna jedzenia

4.00 Oceń książkę!

Autor: Toussaint-Samat Maguelonne

Wydawnictwo: W.A.B.
ISBN: 8388221329
EAN: 9788388221323
Format: 210 x 150 x 42
Oprawa: Twarda
Stron: ...
Data wydania: 2008
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
54.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity.

Książka "Historia naturalna i moralna jedzenia"
Toussaint-Samat Maguelonne