HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych W cukierni - Budzyńska Agnieszka

HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych W cukierni

4.00 Oceń książkę!

Autor: Budzyńska Agnieszka

Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 8374260319
EAN: 9788374260312
Format: 295 x 210 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: 151
Data wydania: 2004
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
154.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś ? określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).
Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożenia na każdym etapie procesu technologicznego, przeprowadzić ich analizę, ustalić źródło i przyczyny zagrożeń, a także określić środki umożliwiające ich kontrolę, czyli procedury i instrukcje, oraz wyznaczyć punkty kontrolne i krytyczne punkty kontrolne w każdej cukierni. Niniejszy materiał jest prezentacją identyfikacji i analizy zagrożeń przedstawioną na przykładzie trzech produktów: babki drożdżowej, ciastka francuskiego i lodów. Winien być traktowany jako wzór, dzięki któremu w oparciu o własne instrukcje technologiczne (schematy blokowe procesu technologicznego) stworzyć można własną dokumentację.

Książka "HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych W cukierni"
Budzyńska Agnieszka